Skriv ut den här sidan

Frågor & Svar

Här följer några vanliga frågor och svar om internetbehandling.


Hur får jag internetbehandling?

Du söker genom att fylla i och skicka in en egenanmälan som ni hittar på vår hemsida. 

Vad händer efter jag har skickat in egenanmälan?

Efter att din egenanmälan kommit in kallas du till ett första besök hos en behandlare på mottagningen. Vid besöket går ni igenom dina problem och diskuterar om internetbaserad behandling kan vara något som passar dig.

Hur lång tid tar behandlingen?

Behandlingstiden är i genomsnitt 20 veckor.

Vad innehåller behandlingen?

Behandlingen är upplagd i olika behandlingssteg som innehåller texter, övningar och måltidsregistreringar. Genom programmet har du kontakt med din behandlare en gång i veckan för att följa upp hur det går. Du bestämmer själv när du vill arbeta med texter och övningar i programmet men vi rekommenderar att du avsätter en tid för det varje dag.

Vad händer om jag inte vill fortsätta behandlingen?

Då bokar du och din behandlare ett möte för att går igenom hur du mår och diskutera om det är något som kan göras för att underlätta fortsatt behandling. Om du väljer att avbryta behandlingen diskuterar du och din behandlare vilket annat stöd som kan erbjudas för att hjälpa dig vidare.

Kan jag genomgå internenetbehandling om jag inte bor i Stockholm?

Ja, vi erbjuder internetbehandling till personer från hela landet och det krävs ingen specialistremiss för det. Du behöver bara skicka in en egenanmälan till oss.

Vad händer efter behandlingstiden?

Behandlingen inkluderar ett obligatoriskt avslutande samtal där behandlingseffekten utvärderas och vi diskuterar eventuellt behov av fortsatt vård. Om du har en kvarvarande ätstörning som du vill ha hjälp att jobba vidare med diskuterar vi hur vi går vidare.