Skriv ut den här sidan

Internetbehandling

Vi erbjuder internetbehandling till dig som har fyllt 18 år och har hetsätningssymptom.


Vad är internetbehandling?

Sedan 2013 erbjuder vi internetbehandling med stöd av terapeut som riktar sig till personer med hetsätningssymptom. Behandlingen är baserad på kognitiv beteendeterapi (KBT) och använder sig av ett välbeprövat behandlingsprogram som har utvecklats specifikt för patienter med ätstörningar.

Vem kan söka behandlingen?

Internetbehandlingen vänder sig till dig som har fyllt 18 år och har hetsätningssymptom. Vi tar emot personer från hela landet och ingen specialistremiss krävs.

Bedömning och behandling

Efter att du skickat in din egenanmälan blir du kallad till ett nybesök för att ställning till om internetbehandling är en lämplig vårdform för just dig. Om du uppfyller kriterier för behandlingen kommer du och din behandlare boka en ny tid för ett uppstartsmöte där ni går igenom vårdplan och startar ett användarkonto. Efter uppstartsmötet följer du ett strukturerat behandlingsprogram under 20 veckor. I programmet ingår texter, måltidsregistreringar, övningar och hemuppgifter. Under behandlingstiden har du kontakt med din behandlare varje vecka och ni kommunicerar via programmet.Innan avslut träffar du din behandlare för att utvärdera behandlingen och planera nästa steg i din utveckling.

Så här söker jag

Du söker internetbehandling genom skicka in en egenanmälan som vanligt till oss. Egenanmälan hittar du under "Vård hos oss”.