Skriv ut den här sidan

Medicinska mottagningen

Medicinska mottagningen erbjuder somatisk undersökning och uppföljning för dig som går i behandling på våra öppenvårdsmottagningar.


Om oss

Medicinska mottagningen är ett komplement till ordinarie behandling på våra öppenvårdsmottagningar för barn, ungdomar och vuxna. Mottagningen erbjuder somatisk undersökning som din behandlare kan boka in i samband med (eller mellan) ordinarie besök. På mottagningen arbetar sjuksköterskor och läkare.

Hitta till oss

Vi håller till i Mariahuset som ligger mitt emot SCÄ. Gå in genom Mariahusets huvudentré på Wollmar Yxkullsgatan 25 och ta sedan hissen till plan 2.

Information om provtagning och läkarbesök vid nybesök


Rutinundersökning

När du har varit på nybesök på Stockholms centrum för ätstörningar kan du bli hänvisad till att ta blodprover och träffa en läkare på medicinska mottagningen för rutinundersökning. Det gör vi för att utesluta eventuella medicinska faktorer som kan påverka din ätstörning.

Provtagning

När din behandlare har bokat in ett läkarbesök för dig behöver du gå till ett provtagningslabb tidigast dagen efter. Det enklaste är att du går till ett av flera Karolinska Universitetslaboratorier (KS-Labb) där ingen pappersremiss behövs. Anmäl dig bara i receptionen och tala om att du är där för provtagning.


Var hittar jag KS-labb?

KS-labben finns runt om i hela länet och det närmsta hittar du i samma hus som Medicinska mottagningen, Mariahuset på plan 2 (huvudentré från Wollmar Yxkullsgatan 25). En lista över samtliga KS-labb med öppettider hittar du i länken till höger/här under på sidan.

Viktigt inför läkarbesöket

  • Provtagning bör ske 1-2 dagar före läkarbesöket så vi hinner få och analysera provsvaret.
  • Ta med ifylld hälsodeklaration till besöket. Du hittar hälsodeklarationen för utskrift till höger/här under på sidan.
  • Anmäl dig innan i Receptionen på Stockholms centrum för ätstörningar. Gå sedan över till Medicinska mottagningen i Mariahuset plan 2 (huvudentré från Wollmar Yxkullsgatan 25).

Senast ändrad: 2017-08-30